Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9 M-JET неравномерна работа студен

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.9 M-JET неравномерна работа студен

Здравейте колеги,
    Поразгледах архива, но не намерих това, което ме интересува, затова пускам нова тема.
    156 1.9 M_JET 140hp
    Сутрин като запаля мотора е по-шумен. Има осезаеми вибрации сякаш един цилиндър не работи добре.
    След няколко минути проблема изчезва. Когато е топъл мотора работи равномерно без вибрации. Не мига лампата за подгрева след палене (като на изгоряла свещ). Не пуши при ускорение или докато е студена. Динамиката е много добра. Въпреки всичко тази неравномерна работа в началото ме притеснява. Проблема се изостри с падането на температурите. Възможно ли е да имам проблем с дюза, който се "маскира" когато загрее мотора? Други идеи?

Ми най-вероятно си е дюза.Трябва да видиш коя е.Може да опиташ с добавка за начало.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Може да е от гадна нафта ( на мен на Гранде Пунтото така ми правише като зареждах на Шел ) Нафтовия филтър може да ти е по запушен или подгрева да не му работи.Трети вариант някоя дюза да ........пишка Но аз този проблем на чисто нова кола го имах и беше от ГАДНАТА НИ НАФТА !!!!
      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Можеш ли да направиш клип за да стане по ясно. Според мен е нормално при тези отрицателни температури в първият момент да работи малко по твърдо мотора. Сега ако си прекъсва... си е друга работа.

Comment

Предполагам ако не работи подгрева на филтъра ще има записана грешка. Чека не свети.
          Нафтата я изключвам защото зареждам 166-цата от същата бензиностанция, но тя работи много приятно дори и студена.
          Това с добавката е добро начало. Някаква марка с доказан ефект?
          Дюзите освен да се свалят и проверят в сервиз има ли нещо, което мога да направя и сам?

Comment

Набивай нещо за нафта - Вюрт са истински много.
            Дюзите не ги пипай - не ти е голям проблема, ма ако ги пипнеш ще сменяш.
            AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Не прекъсва определено. Вибрациите са хармонични в синхрон с работата на мотора. Намаляват с повишаването на температурата.

Comment

Аз слагам Castrol TDA.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

При мен пък се забелязва друго,при първоначален старт при около -13 някъде е през деня,при самото стартиране от мотора се чува звук като стържене,за секунди и вдига обороти до около 1200 и след това си работи перфектно,след 3мин работа при второ палене този звук го няма и не мога да разбера това от студовете ли е или нещо друго.Звука по скоро е като силно жужене,а относно добавки също ползвам кастрол тда.Колата е на Боровец във момента и вечер пада до -20.
                  Alfa romeo GTVex
                  Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                  Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                  Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

При мен наскоро го имаше този проблем обаче на първия - 105 коня дето е. Толкова неравномерно работеше че ми претрисаше съединителя. Напълних резервоара на бензиностанция Лукойл - макар че попринцип не съм им голям фен. Преди да напълня резервоара сипах 1 литър двутактово масло и добавка на Лики Моли за дюзи. След около 400 км спрях на една бензиностанция за тоалетна и като запалих, запали на 1 или 2 цилиндъра и се тресеше много яко. Угасих я и при повторното палене все едно не беше мойта кола - и динамиката и звук и вибрации и всичко. И така и до днес. Обяснявам си че някоя дюза е припиквала и от там е идвал този проблем. Някой ако има други мнения може да сподели. Надявам се да съм бил полезен.

п.п Забравих да спомена че при мен нямаше разлика при студен или топъл мотор. Все си вибрираше и работеше неравномерно, дори като че ли като загрее се влошаваше.
                    Last edited by d1lian; d.m.y г., 14:24.

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                      При мен пък се забелязва друго,при първоначален старт при около -13 някъде е през деня,при самото стартиране от мотора се чува звук като стържене,за секунди и вдига обороти до около 1200 и след това си работи перфектно,след 3мин работа при второ палене този звук го няма и не мога да разбера това от студовете ли е или нещо друго.Звука по скоро е като силно жужене,а относно добавки също ползвам кастрол тда.Колата е на Боровец във момента и вечер пада до -20.
                      Това ми звучи познато със стърженето...ако не се лъжа се казваше бендикс джаджата, може и да греша де...
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                        Това ми звучи познато със стърженето...ако не се лъжа се казваше бендикс джаджата, може и да греша де...
                        Не звука не е свързан със стартера,друго е,ще видим на плюсови температури така ли ще пали.
                        Alfa romeo GTVex
                        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Вижте сега,по принцип Мжета има корекции на дюзите,на студен мотор са сериозни,трябва да се види на компютър,за да се разбере,евентуално за проблем на някой цилиндър.

П.С.Колега това че 166-та ти работи по-добре с тази нафта,не значи че не в нея проблема,защото Мжета е доста по претенциозен на нафта
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Определено нафтата е от значение...от ОМВ не бих заредил и да закъсам за гориво.
                            От горивото им само проблеми после...
                            Ако имаш още малко гориво, изгори си го и налей от Еко, Ромпетрол например, може някаква добавка да сложиш, покарай с него и виж дали още има проблем.
                            sigpic
                            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                              Определено нафтата е от значение...от ОМВ не бих заредил и да закъсам за гориво.
                              От горивото им само проблеми после...
                              Ако имаш още малко гориво, изгори си го и налей от Еко, Ромпетрол например, може някаква добавка да сложиш, покарай с него и виж дали още има проблем.
                              Ромпетрол??? А я виж снимката и Шел що за стока са
                              Attached Files
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X